Cartea de Aur

CARTEA DE AUR A MANASTIRII COMANA

Archive of 1998
Archive of 2008
Archive of 2009
Archive of 2010
Archive of 2011

Duminica 27 aprilie 2008, în prima zi de Pasti, am trecut pragul Sfintei Manastiri de la Comana, în speranta ca anii viitori îi vor aduce frumusetea si întregimea de odinioara. Dorim sa va stam alaturi, pas cu pas, în desavârsirea si împlinirea arhitecturala, spirituala si identitas a asezarii.

MARGARETA, PRINCIPESA ROMÂNIEI      RADU,PRINCIPE AL ROMÂNIEI  

Sufletul nostru este aici în vesnicie!

Gelu Palamaru   

Sufletul nostru este aici în vesnicie!

Gelu Palamaru   

Aici la Comana am gasit radacinile neamului românesc, radacinile Ortodoxiei. Pot numi Comana "Biserica Sudului".
22 iunie 2008

Gheorghe Flutur,  
fost ministru al Agriculturii  

La 36 ani reveniti dupa încheierea cercetarilor arheologice pe care le-am efectuat la Sf. Manastire Comana, am trait emotia revederii ansamblului de care ne-am apropiat în anii tineretii noastre prin investigatii de specialitate. Suntem recunoscatori parintelui staret Mihail Muscariu pentru invitatia facuta si ne propunem sa-l sprijinim în eforturile pe care le face pentru a reda ansamblului stralucirea de odinioara.
Asa sa-l ajute Dumnezeu!
28 iunie 2008

Adrian si Lia Batrîna  

29.06.2008
Din partea Consiliului Local Comana cu ocazia numirii Dumnezeiesti în cadrul alegerilor locale din 1 iunie 2008, cu promisiunea sa facem tot ce ne sta în putinta sa ajutam aceasta manastire în care am copilarit, botezat, cununat si probabil si slujba de înmormântare atunci cand ne va veni rândul.
Asa sa ne ajute Dumnezeu!

Primar Aurel Enache si consiliul Local Comana  

Domnul sa binecuvânteze stradaniile acestei obsti si sa înmulteasca darul si binecuvântarea peste toti vietuitorii si închinatorii acestul sfânt lacas.
10 iulie 2008

† Înaltpreasfintitul Parinte Nicolae Condrea, Arhiepiscop al Americii  

La ceas de vecernie, în slavita manastire am simtit istoria multiseculara si am plâns împreuna cu zidurile care asteapta...vindecare. Sunt aici la Comana multe rani înca deschise pe care smerita obste a manastirii trebuie sa le vindece.
La un ceas al marturisirilor calugaresti împreuna cu Preasfintitul Parinte † Ambrozie, întâiul episcop al Giurgiului si al tinutului Vlasca, cu parintele Staret Mihail si cu parintele Arhid. Grigore am citit, printre coloanele Cantacuzine, o pagina de istorie autentica. Voi pastra în sufletul meu bucuria întâlnirii cu taina Comanei.
24 iulie 2008

Arhim. Timotei Aioanei  

Sunt încântat de locul istoric si noul staret al Manastirii. Am speranta, slava lui sa ajunga si la generatia viitoare!
06.08.2008


Impresionata de valoarea istorica a acestui sfânt lacas încarcat de spriritualitate, ma alatur si eu celor care aduc un gând bun oamenilor de bine care au contribuit si vor contribui la reconstruire, refacerea si ridicarea la rangul pe care îl merita aceasta Manastire.
14.09.2008

Doina Elena Dascalu  

Azi, data de 14.09.2008, am vizitat pentru prima data acest valoros lacas de cult si am ramas impresionat de marea valoare istorica si spirituala a acestei manastiri. Ma voi alatura tuturor credinciosilor si oamenilor de bine pentru sprijinul de care are nevoie Episcopia Giurgiului pentru refacerea si modernizarea acestui impresionant lacas de cult.

Daniel Chitoiu  

(TRADUCERE)
Cu multumire si complimente
pentru a putea restaura piatra
cu piatra acest loc de nastere a traditiilor
26.10.2008

Presedintele Federatiei Române de TAEKWONDO WTF  
APOSTOL CONSTANTIN  

26 OCTOMBRIE 2008
Cu ocazia slujbei de resfintire a Catedralei Patriarhale din Bucuresti, la care au slujit membrii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, sub protia Prea Fericitului Parinte Patriarh Daniel, la invitatia inimosului si Prea binevoitorului Vladica Ambrozie al Giurgiului, fratele nostru în arhierie, am vizitat Sfânta Manastire Comana, unul dintre giuvaerele monahismului din eparhia Prea Sfintiei Sale, aflat sub îndrumarea harazitului Parinte Staret Mihail, care ne-a istorisit, cu farmec, împreuna cu Vladica locullui, istoricul si povestele de altadata si de azi ale acestei manastiri. Dumnezeu sa binecuvânteze manastirea si sa plineasca toate planurile de viitor legate de aceasta manastire ale Prea Sfintitului Parinte Ambrozie si ale Parintelui Staret

† Preasfintitul Parinte Mihail, episcopul Australiei si Noii Zeelande  

Slava Domnului pentru toate! Cu mutumire pentru dragostea aratata!

† Preasfintitul Parinte Siluan Episcopul Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria  

Cunoscând Manastirea Comana înca din 1970, legat fiind de ctitorul dintâi al manastirii, Vlad Tepes, dar si de cel de-al doilea, Radu Serban, pentru care am redactat o monografie, ca teza de doctorat, m-am bucurat de noua viata manastireasca care a reînceput în ultimii doi ani, cu speranta si dorinta ca manastirea sa-si recapete înfatisarea din vremurile de glorie de la 1700.
Doamne ajuta,
1 noiembrie 2008

prof. dr. Constantin Rezachevici  

7 decembrie 2008 Cu bucurie am poposit la Manastirea Comana unde am slujit alaturi de P.S. Ambrozie, Episcopul Giurgiului la ziua onomastica. Felicitam pe Preasfintia Sa pentru toata lucrarea pastoral-misionara si rugam pe Domnul sa îi daruiasca sanatate bucurii si la multi ani. De asemenea felicitam pe P.C. Mihail, Staretul Manastirii Comana pentru osteneala si grija pentru aceasta manastire istorica.

† Preasfintitul Parinte Mihail, episcopul Australiei si Noii Zeelande